KALKHOFF WINT OPNIEUW ‘BESTE UIT DE TEST’

kalkhoff beste uit test

Jaarlijks voert de Consumentenbond een grote e-bike test uit. Dit jaar zijn maar liefst 775 elektrische fietsen uitvoerig getest. De Kalkhoff Image 5.B Excite+ BLX kwam als beste uit de test!

‘Deze Kalkhoff is een alleskunner. Of het nu gaat om flinke woon-werkafstanden of fietstochten door heuvelachtig terrein, deze Kalkhoff kan het aan. Met zijn toegestane totaalgewicht van 170 kg is hij geschikt voor zwaardere personen en/of veel bagage.’
Ronald Kamp, Expert Auto, Fiets & Reizen bij de Consumentenbond
De jury schreef:

Wat is er goed aan de Kalkhoff Image 5.B Excite+ BLX 625Wh?

(onderstaande tekst is gecopiëerd uit het consumentenbond testverslag)

Het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets is de motor. De Bosch Performance Line Smart-middenmotor van deze e-bike combineert soepelheid met kracht. Zelfs met tegenwind en tegen een flinke helling op kun je 25 km per uur vaak zonder moeite vasthouden. Het trappen voelt natuurlijk aan en de motor is mooi stil. Kortom, deze e-bike fietst gewoon fijn.

De accu van 625Wh houdt het in onze metingen bovengemiddeld lang vol. Door de krachtige motor kun je de ondersteuning vaak wat lager zetten. Zo is ruim 100 km op een acculading haalbaar.

Deze Kalkhoff is luxe uitgerust, met traploze versnellingen en een onderhoudsarme en duurzame riemaandrijving. Probeer traploze versnellingen bij voorkeur wel eerst even uit. Veel mensen vinden het prettig, maar niet iedereen. Via de app die bij de e-bike hoort, kun je de ondersteuningsstanden van de motor personaliseren. Hiermee kun je bijvoorbeeld feller of rustiger optrekken.

De fiets is comfortabel door de combinatie van voorvork- en zadelpenvering en extra brede banden (55 mm). Ook de zithouding is vrij comfortabel, licht voorovergebogen. De + in de modelnaam geeft een toegestaan gewicht van 170 kg aan (inclusief fiets van ongeveer 30 kg) in plaats van 130 of 140 kg. Daarmee is hij geschikt voor zwaardere personen en/of veel bagage.

 

We hebben deze fiets op voorraad staan in de winkel. U bent van harte welkom, we geven u graag uitleg en een demonstratie. Uiteraard is een proefrit ook mogelijk.

Boere Fietsplezier, Vincent van Gogphlein 20, 4872BB, Etten-Leur, Tel. 0765012765